Bine Ai Venit !

Contact : just.gabii96 -->

Principală » 2014 » Ianuarie » 29 » Cel mai mare organism viu de pe Pamant
4:45 PM
Cel mai mare organism viu de pe Pamant
          

         O ciupercă uriaşă este cel mai mare organism viu de pe Terra, spun specialiştii, care au descoperit ciuperca într-o pădure veche din Oregon, SUA - Malheur National Forest.
 Ciuperca, din specia Armillaria ostoyae, a crescut dintr-un singur spor, prea mic pentru a fi văzut cu ochiul liber. După 2.400 de ani ea s-a întins, sub pământ, pe o suprafaţă uriaşă, omorând copacii în calea sa.
Suprafaţa estimată a organismului este de  880 de hectare. Ciuperca se extinde sub pământ până la o adâncime de aproximativ un metru, în medie. 

         Ciuperca nu este vizibilă de la suprafaţă, decât pentru cunoscători. Semne ale existenţei ei sunt copacii morţi, ale căror rădăcini au fost distruse, şi ciupercile mici, aurii, care răsar toamna, odată cu ploile.

Sursa: http://www.realitatea.net/cel-mai-mare-organism-viu-de-pe-pamant-este-monstruos-si-traieste-intr-o-padure-straveche_1172719.html
Vizualizări: 230 | Adăugat de: Admin | Tag-uri: Curiosity, ciuperca de dimensiuni uriase, record mondial la marime, cea mai mare ciuperca, cel mai mare organism viu, lucruri interesante, ciuperca uriasa | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]